Un dia al Senat

Acompanya un Senador durant un dia de feina

 • Hola, acabo de ser escollit SENADOR per la meva província i pertanyo a un partit polític.

  Un Senador inicia la seva vida parlamentària quan és ESCOLLIT per la seva província o DESIGNAT pel Parlament de la seva Comunitat Autònoma.

  Vols saber quina és la meva feina al SENAT? Acompanya’m.

 • La funció principal del Senat és la FUNCIÓ LEGISLATIVA, és a dir, tramitar els PROJECTES i les PROPOSICIONS DE LLEI que el CONGRÉS remet al Senat després d’estudiar-los.
  El Senat disposa d’un Termini de dos mesos per a oposar-hi el seu veto o introduir-hi ESMENES, llevat que el Congrés dels Diputats o el GOVERN els hagin declarat urgents; en aquest cas, hem d’afanyar-nos. Només tenim 20 dies naturals!

  Ara tinc una reunió amb uns altres Senadors per debatre a la COMISSIÓ un projecte de llei sobre el qual la setmana passada la PONÈNCIA va emetre un informe.

  Vols entrar a la Comissió?

 • A les Comissions del Senat hi ha representats tots els GRUPS PARLAMENTARIS..
  Cada COMISSIÓ s’ocupa del treball legislatiu i de CONTROLAR EL GOVERN en una matèria concreta.
  En el debat del projecte que ens ocupa avui hem expressat la nostra opinió i hem defensat algunes modificacions a través d’esmenes. Les esmenes que s’aproven s’incorporen al DICTAMEN DE LA COMISSIÓ.

  Però encara falta la reunió més important!

 • Ràpid! És a punt de començar la SESSIÓ PLENÀRIA a l’HEMICICLE!

  Mentre es desenvolupa la primera part, en què el Govern se sotmet al control dels Senadors que formulen PREGUNTES i INTERPEL·LACIONS, encara tindré temps d’intentar negociar amb altres Senadors alguns canvis en la llei.

  Què passarà?

 • Comença la votació! Hem treballat de valent en el projecte de llei, però fins que no acabem les votacions, no hi ha res decidit. Poden passar dues coses:

  • Si no aprovem modificacions al text remès pel Congrés dels Diputats, s’enviarà directament a publicar al BOE, prèvia SANCIÓ REIAL.

  • Si modifiquem el text (esmenes) o el vetem (oposició al projecte), el text haurà de tornar al Congrés dels Diputats, que decidirà si accepta o no les propostes del Senat.

  Més del 60% de les lleis es publiquen com a esmenes introduïdes al Senat!

  He posat el telèfon en silenci mentre estem votant. Estic esperant una trucada...

 • Les reunions han acabat, però abans d’anar-me’n a sopar encara he de presentar al Registre Electrònic del Senat unes preguntes al Govern, perquè m’expliqui què està fent al poble on visc, i contestar als ciutadans que m’han escrit a través de la pàgina web.