Un dia al Senat

Acompanya un Senador durant un dia de treball

 • Hola, acabe de ser elegit SENADOR per la meua província i pertanc a un partit polític.

  Un Senador inicia la vida parlamentària quan és ELEGIT per la seua província o DESIGNAT pel Parlament de la seua Comunitat Autònoma.

  Vols saber quin és el meu treball al SENAT? Acompanya’m.

 • La funció principal del Senat és la FUNCIÓ LEGISLATIVA,és a dir, tramitar els PROJECTES i PROPOSICIONS DE LLEI que el CONGRÉS remet al Senat després d’estudiar-los.
  El Senat disposa d’un termini de dos mesos per oposar-hi el seu veto o introduir-hi ESMENES, llevat que el Congrés dels Diputats o el GOVERN els hagen declarat urgents, i en eixe cas hem d’afanyar-nos. Només tenim 20 dies naturals!

  Ara tinc una reunió amb uns altres Senadors amb el fi de debatre en la COMISSIÓ un projecte de llei sobre el qual la passada setmana la PONÈNCIA havia emés un informe.

  Vols entrar a la Comissió?

 • En les Comissions del Senat estan representats tots els GRUPS PARLAMENTARIS.
  Cada Comissió s’ocupa del treball legislatiu i de CONTROLAR EL GOVERN en una matèria concreta.
  En el debat del projecte que avui ens ocupa hem expressat la nostra opinió i hem defensat algunes modificacions a través d’esmenes. Les esmenes que s’aproven són incorporades al DICTAMEN DE LA COMISSIÓ.

  Però encara falta la reunió més important!

 • Ràpid! Està a punt de començar la SESSIÓ PLENÀRIA a l’HEMICICLE!

  Mentre es desenvolupa la primera part, en què el Govern se sotmet al control dels Senadors que formulen PREGUNTES i INTERPEL·LACIONS, encara tindré temps per a intentar negociar amb altres Senadors alguns canvis en la llei

  Què passarà?

 • Comença la votació! Hem treballat de valent en el projecte de llei, però fins que acabem les votacions no hi ha res decidit. Poden passar dos coses:

  • Si no aprovem modificacions al text remés pel Congrés dels Diputats, s’enviarà directament a publicar en el BOE, prèvia SANCIÓ REIAL.

  • Si modifiquem el text (esmenes) o el vetem (oposició al projecte), el text haurà de tornar al Congrés dels Diputats, que decidirà si accepta o no les propostes del Senat.

  Més del 60% de les lleis són publicades amb esmenes introduïdes al Senat!

  He posat el telèfon en silenci mentres estem votant. Estic esperant una telefonada...

 • Les reunions han acabat, però abans d’anar-me’n a sopar encara he de presentar al Registre electrònic del Senat unes preguntes al Govern perquè m’explique què està fent al poble on visc, i contestar als ciutadans que m’han escrit a través de la pàgina web.